hits

Dhulikhel; Første dager i praksis

I går hadde vi vår første praksisdag. Vi er alle plassert på ulike avdelinger og skal i 10 uker gå hver for oss. Denne uken er Ingrid på gynekologisk avdeling/barsel, Mia er på kirurgisk avdeling, Siv er på medisinsk avdeling og Kristine Marie er på pediatrisk avdeling.

Sykehuset i Norge og sykehuset i Dhulikhel er veldig forskjellige. Til tross for at Dhulikhel hospital er et av de bedre sykehusene i landet har vi nok alle en stor tilpasningsjobb foran oss. Det er ingen personer på avdelingene som er ansvarlig for oss, og hva vi opplever i løpet av en dag er stort sett opp til oss selv. Vi har erfart at det er sykepleierstudentene som oftest er mest inkluderende og lettest å henge seg på. Mye av sykepleiestudiet i Nepal foregår på engelsk så studentene er flinke til å svare når vi spør. Ellers foregår det meste på Nepali og det er vanskelig å forstå. Det er tydelig at vi i denne praksisen må stå for egen læring og henge oss på når det skjer noe. Inntrykket så langt er at læringsutbytte i denne praksisen i hovedsak vil handle om kulturforståelse og ikke så mye det medisinske. Men det er jo vår første uke, så vi får se hvordan det blir ukene fremover.

Lunsjen, som for øvrig koster 5-7kr, kommer nok til å bli en viktig del av dagen da vi alle kan møtes for å dele erfaringer. 

Etter praksis i går tok vi en velfortjent pause med middag på en lokal restaurant:


Momo, en nepalsk rett som falt i smak hos alle fire:

Her spiser vi frokost på takterrassen :)

 

Vi er spent på fortsettelsen!

Namaste!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

smiloglenamaste!

smiloglenamaste!

25, Trondheim

Team Kathmandu: Lene Ruud Hansen, Magnus Gulseth og Kamilla Hesselberg-Meyer ......................................................................................................................Team Dhulikel: Mia, Siv Johanne Hoset, Ingrid Bjerkholt Aamlid og Kristine Marie Fonneløp

Kategorier

Arkiv